Onderhoud CV-ketels

INTERVENTIE AANVRAAG FORMULIER Klik hier.

Onderhoud laat de cv ketel zo goed en veilig mogelijk werken. Zo gaat de verwarmingsketel langer mee. En bespaart men stookkosten. Een goed onderhouden cv ketel:

  1. Heeft minder kans op storingen
  2. Gaat langer mee
  3. Geeft een hoger rendement, dit scheelt stookkosten
  4. Verbrandt gas beter, dit is beter voor het milieu
  5. Is veiliger en stoot minder CO2 uit

Storing cv ketel

Zonder regelmatig cv ketel onderhoud wordt het apparaat vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen en verhoogt de uitstoot van ‘broeikasgas’ CO2.

Rendement

Doordat een cv ketel vervuild en ontregeld raakt, daalt het rendement. Dit kan oplopen tot maarliefst 10%.

Verzekering en onderhoud

Er zijn brandverzekeringen en opstalverzekeringen die regelmatig cv ketel onderhoud verplichten. Als je brandschade claimt, moet je kunnen aantonen dat er onderhoud heeft plaatsgevonden aan de cv ketel.

Garantie

Regelmatig onderhoud is vaak ook van belang om aanspraak te kunnen blijven maken op de fabrieksgarantie. Lees dit na in de garantievoorwaarden van de ketel. Regelmatig onderhoud helpt dus mee aan een betrouwbare, veilige en zuinige werking van de cv ketel. Dit onderhoud dient te worden uitgevoerd, conform hun eigen onderhoudsvoorschriften en door daarin gespecialiseerde bedrijven, zoals uw DESVA installateur.

INTERVENTIE AANVRAAG FORMULIER Klik hier.

Wij kunnen onderdelen van de volgende merken verkrijgen, Acv, Ariston, Atag, Brötje, Buderus, Bulex, Chaffoteaux, Chappee, Daalderop, Dietrich, Faber, Ferroli, Immergas, Junkers Bosch, Oertli, Radson, Rapido, Remeha, Rendamax, Riello, Sime, Vaillant, Weishaupt, Wolf;